Hoe weet je of een slotenmaker betrouwbaar is?

Helaas zijn er slotenmakers en bedrijven die niet helemaal eerlijk zijn in de markt. Zij lichten mensen op voor veel te hoge bedragen en de consument blijft dan met een vervelend gevoel achter. Dit is voor jou en voor ons geen fijne situatie en daarom schrijven we graag een artikel over waar je op moet letten bij het zoeken naar een erkende slotenmaker.

Allereerst zijn er een aantal organisaties die zich inzetten voor de erkenning als slotenmaker. Om het makkelijk te maken. Deze erkenning wordt dan in de vorm van een logo op de website van de slotenmaker geplaatst. Echter heb je aan alleen het zien van dit logo nog niet zoveel.

Je moet altijd nakijken of het bedrijf ook is vernoemd bij het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) of bij het SKN (Slotenmakers Keurmerk Nederland). Je kunt op beide websites dan gemakkelijk zien of een slotenmaker erkend is. Klik wel altijd even op het bedrijf, dan zie je of het keurmerk nog steeds geldig is en of deze niet is ingetrokken. Houdt er wel rekening mee dat een erkenning van het PKVW niet betekent dat ook op de vaardigheden of het rekenen van eerlijke prijzen is getoetst. Dit is bij het SKN wel het geval. Om die reden zijn wij zelf niet bij PKVW, maar bij SKN aangesloten.