Hoe weet je of een slotenmaker betrouwbaar is?

Helaas zijn er slotenmakers en bedrijven die niet helemaal eerlijk zijn in de markt. Zij lichten mensen op voor veel te hoge bedragen en de consument blijft dan met een vervelend gevoel achter. Dit is voor jou en voor ons geen fijne situatie en daarom schrijven we graag een artikel over waar je op moet letten bij het zoeken naar een erkende slotenmaker.

Allereerst zijn er een aantal organisaties die zich inzetten voor de erkenning als slotenmaker. Om het makkelijk te maken. Deze erkenning wordt dan in de vorm van een logo op de website van de slotenmaker geplaatst. Echter heb je aan alleen het zien van dit logo nog niet zoveel.

Je moet altijd nakijken of het bedrijf ook is vernoemd bij het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) of bij het SKN (Slotenmakers Keurmerk Nederland). Je kunt op beide websites dan gemakkelijk zien of een slotenmaker erkend is. Klik wel altijd even op het bedrijf, dan zie je of het keurmerk nog steeds geldig is en of deze niet is ingetrokken.

De volgende misleidende logo’s kun je ook op websites tegenkomen:

Er zijn 2 originele PKVW logo’s. De eerste is alleen maar een product logo dat vaak te vinden is op de verpakking van het hang- en sluitwerk. Het logo daarnaast is hetzelfde met de toevoeging ERKEND aan beide zijde’s. Het logo met ERKEND is uiteraard de goede maar geeft zoals hierboven beschreven dus nog niet de garantie van een erkend slotenmaker.